Eet Je Gezond

Gezonde Desserts

Dessert overslaan, want we zijn op dieet. Absolute onzin is dat! Het is niet omdat je hebt besloten om gezonder te eten dat je daarom desserts moet overslaan! Je moet alleen voor andere mogelijkheden kiezen, in plaats van de klassieke dame blanche of dat appeltaartje met slagroom... Het is niet evident, maar er zijn opties genoeg!

Gezonde desserts

Gezond DessertDe basis voor gezonde desserts is uiteraard fruit. Daarover kan men kort zijn: alle soorten fruit zijn goed. Banaan bevat meer calorieën dan appel, maar nog steeds is een banaan gezonder dan een resem klassieke gesuikerde desserts zoals we die gewend zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een carpaccio van fruit (mango of ananas lenen zich hier heel goed toe): het ziet er speciaal uit, en het is nog gezond op de koop toe!

Er is ook suikervrij ijs op de markt, wat het aantal calorieën aanzienlijk doet dalen. Wat de smaak betreft zit suikervrij ijs zeer dicht bij gewoon ijs. Wil je de suiker echter niet laten, kan je kiezen voor melkijs in plaats van roomijs. Roomijs is nog net dat ietsje zwaarder.

Yoghurt is ook een topper om te verwerken in dessertjes, hoewel je er misschien niet meteen aan zou denken. Een crumble van speculaas of een ander droog koekje op de bodem, een laagje yoghurt en een lekkere vruchtencoulis, en je hebt van alle smaken een beetje zonder te overdrijven. Dit heeft een beetje weg van receptjes die je met mascarpone zou bereiden, maar dit is een zeer calorierijke kaas, en daar blijf je beter van weg wil je het gezond houden.

Een lekker nagerechtje maken zonder er al te veel calorieën in te verwerken is waarschijnlijk de grootste uitdaging van het menu. Een dessert is in ieder geval wel iets dat je kan overslaan zonder dat het problematisch is. Misschien moet je er een zondagse gewoonte van maken, in plaats van elke avond in de diepvries of koelkast te duiken?